Game-Play Zone # Its all about gaming
Forum dedicat jocurilor online si single player aici gasesti tutoriale ghiduri si resurse de cea mai buna calitate. Inregistreaza-te pentru a putea avea acces la cele mai noi stiri in materie de gaming.
ENG:Welcome please REGISTER to see download links and images.

Ce este Androidul?

In jos

Ce este Androidul?

Mesaj Scris de OkSeNRo la data de Dum Sept 20, 2015 3:43 pm

Android este o platformă software şi un sistem de operare pentru dispozitive şi telefoane mobile bazată pe nucleul Linux, dezvoltată iniţial de compania Google, iar mai târziu de consorţiul comercial Open Handset Alliance. Android permite dezvoltatorilor să scrie cod gestionat în limbajul Java, controlând dispozitivul prin intermediul bibliotecilor Java dezvoltate de Google. Aplicaţiile scrise în C şi în alte limbaje pot fi compilate în cod maşină ARM şi executate, dar acest model de dezvoltare nu este sprijinit oficial de către Google.

Lansarea platformei Android la 5 noiembrie 2007 a fost anunţată prin fondarea Open Handset Alliance, un consorţiu de 48 de companii de hardware, software şi de telecomunicaţii, consacrat dezvoltării de standarde deschise pentru dispozitive mobile. Google a lansat cea mai mare parte a codului Android sub licenţa Apache, o licenţă de tip free-software şi open source.

Istoric:
În iulie 2005 Google a achiziţionat Android, Inc, o mică companie de tip startup cu sediul în Palo Alto, California, SUA.[8] Cofondatorii companiei Android, care au continuat să muncească la Google, au fost Andy Rubin (cofondator al Danger[9]), Rich Miner (cofondator al Wildfire Communications, Inc[10]), Nick Sears (fost vicepreşedinte al T-Mobile[11]) şi Chris White (unul dintre primii ingineri ai WebTV[necesită citare]). La acea dată se cunoştea foarte puţin despre Android, Inc., doar că făceau software pentru telefoane mobile.[8] Aceasta a cauzat zvonuri că Google ar plănui să intre pe piaţa telefoniei mobile, deşi era neclar ce funcţie ar putea îndeplini în această piaţă.[necesită citare]

La Google, echipa condusă de Rubin a dezvoltat un sistem de operare pentru dispozitive mobile bazat pe Linux, pe care l-au prezentat producătorilor de telefoane mobile şi operatorilor de reţele de telefonie mobilă, cu perspectiva de a asigura un sistem flexibil, upgradabil.[necesită citare] Google a raportat că a aliniat deja o serie de parteneri producători de componente hardware şi software la noul concept, şi a semnalat operatorilor de reţele de telefonie mobilă că era deschis la diferite grade de cooperare din partea acestora. Mai multe speculaţii că Google ar fi putut intra pe piaţa telefoniei mobile au apărut în decembrie 2006. Rapoarte de la BBC şi Wall Street Journal au remarcat faptul că Google îşi dorea căutarea web şi aplicaţiile sale pe telefoane mobile şi că lucra din greu către acest ţel. Presa şi siturile de ştiri au publicat curând zvonuri că Google ar dezvolta un dispozitiv mobil marca Google. A urmat şi mai multă speculaţie, susţinând că în timp ce Google definea specificaţiile tehnice, ar fi demonstrat prototipuri producătorilor de telefoane mobile şi operatorilor de reţea. S-a raportat că până la 30 de telefoane prototip operau deja pe piaţă.

În septembrie 2007 InformationWeek a publicat un studiu al companiei Evalueserve care dezvăluia că Google a depus cereri pentru mai multe brevete de invenţie în domeniul telefoniei mobile.
La 5 noiembrie 2007 a fost făcut public Open Handset Alliance, un consorţiu incluzând Google, HTC, Intel, Motorola, Qualcomm, T-Mobile, Sprint Nextel şi Nvidia, cu scopul de a dezvolta standarde deschise pentru dispozitive mobile. Odată cu formarea Open Handset Alliance, OHA a dezvăluit de asemenea primul său produs, Android, o platformă pentru dispozitive mobile construită pe nucleul Linux, versiunea 2.6.

La 9 decembrie 2008, a fost anunţat că 14 noi membri au aderat la proiectul Android, incluzând: Sony Ericsson, Vodafone Group Plc, ARM Holdings Plc, Asustek Computer Inc, Toshiba Corp şi Garmin Ltd.

Preşedintele şi CEO-ul Google Eric Schmidt a avut nevoie de o bună bucată de timp în comunicatul de presă oficial pentru a elimina toate zvonurile şi speculaţiile precedente cu privire la existenţa unui telefon Google.
SDK-ul Android include un set complet de instrumente de dezvoltare.[70] Acestea includ un program de depanare, biblioteci, un emulator de dispozitiv (bazat pe QEMU), documentaţie, mostre de cod şi tutoriale. Platformele de dezvoltare sprijinite în prezent includ calculatoare bazate pe x86 care rulează Linux (orice distribuţie Linux desktop modernă), Mac OS X 10.4.8 sau mai recent, Windows XP sau Vista. Cerinţele includ, de asemenea, Java Development Kit, Apache Ant, şi Python 2.2 sau o versiune ulterioară. Mediul de dezvoltare (IDE) suportat oficial este Eclipse (3.2 sau mai recent), utilizând plug-in-ul Android Development Tools (ADT), deşi dezvoltatorii pot folosi orice editor de text pentru a edita fişiere XML şi Java şi apoi să utilizeze unelte din linia de comandă pentru a crea, să construi şi depana aplicaţii Android.

O versiune pentru examinare a Android Software Development Kit (SDK) a fost lansată la data de 12 noiembrie 2007.La 15 iulie 2008, echipa Android Developer Challenge a trimis accidental un e-mail la toţi participanţii Android Developer Challenge anunţând că o nouă versiune de SDK era disponibilă într-o zonă de descărcare "privată". Mesajul a fost destinat pentru câştigătorii primului tur al Android Developer Challenge. Revelaţia că Google va furniza noi versiuni SDK unor dezvoltatori şi nu altora (şi păstra acest regim secret) a condus la frustrare raportată pe scară largă în comunitatea dezvoltatorilor Android.

La 18 august 2008, a fost lansat Android SDK 0.9 beta. Această versiune oferă un API actualizată şi extinsă, instrumente de dezvoltare îmbunătăţite şi un design actualizat pentru ecranul de bază. Instrucţiuni detaliatepentru actualizare sunt disponibile pentru cei care lucrează deja cu o versiune anterioară. La 23 septembrie 2008 a fost lansat SDK-ul Android 1.0 (Release 1). Conform documentaţiei de lansare, includea "în principal remedii pentru probleme, deşi au fost adăugate unele capabilităţi mai puţin semnificative". Includea, de asemenea, câteva modificări ale API-ului faţă de versiunea 0.9.

Pe 9 martie 2009, Google a lansat versiunea 1.1 pentru telefonul Android Dev. Deşi există câteva actualizări estetice, câteva actualizări cruciale includ suport pentru "căutare prin voce, aplicaţii contra cost, remedii pentru ceasul cu alarmă, remediu pentru blocarea la trimiterea gmail, notificări de poştă electronică şi intervale de împrospătare, iar acum hărţile afişează evaluări de firme". Un alt update important este că telefoanele Dev pot acum accesa aplicaţii plătite şi dezvoltatorii le pot vedea acum pe Piaţa Android.
Platforme Android

În tabelul de mai jos puteţi vedea istoricul versiunilor Android, denumirea comercială şi distribuţia acestora în funcţie de dispozitivele care au accesat magazinul Play Store în a doua parte a lunii august 2013.[75] Pe 25 Iunie Google a anunţat Android L[76], acesta fiind cel mai mare update pe care l-a suferit platforma Android de la Ice Cream Sandwich şi până în prezent. Android L va fi disponibil începând cu toamna anului 2014.
Versiune Nume de cod Data lansării API level Distribuţie
5.0 Lollipop Google I/O 2014 21 9%
4.4 KitKat 31 Octombrie 2013 19 39.8%
4.3 Jelly Bean 24 iulie 2013 18 5.5%
4.2.x Jelly Bean 13 noiembrie 2012 17 18.1%
4.1.x Jelly Bean 9 iulie 2012 16 36.6%
4.0.3–4.0.4 Ice Cream Sandwich 16 decembrie 2011 15 5.3%
3.2 Honeycomb 15 iulie 2011 13 0.1%
3.1 Honeycomb 10 mai 2011 12 0%
2.3.3–2.3.7 Gingerbread 9 februarie 2011 10 5.7%
2.3–2.3.2 Gingerbread 6 decembrie 2010 9 5,7%
2.2 Froyo 20 mai 2010 8 2.4%
2.0–2.1 Eclair 26 octombrie 2009 7 0.3%
1.6 Donut 15 septembrie 2009 4 0%
1.5 Cupcake 30 aprilie 2009 3 0%
Sistemul de operare Android a avut o evoluţie spectaculoasă, de la 9,6 % cotă de piaţă din vânzările de telefoane smartphone în primul trimestru din 2010 la 36 % în primul trimestru din 2011.
avatar
OkSeNRo
Admin

Mesaje : 154
Bani Cash : 457
Contributie : 0
Data de inscriere : 20/09/2015
Varsta : 23
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://gp-zone.forumz.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum